Over ons

SamenFietsen is een prachtig initiatief dat zijn oorsprong vindt in Bennekom, Nederland. In 2017 werd dit bijzondere project opgericht door Anja Kroodsma en Tjitze Smit, met als doel om het plannen van fietsritten eenvoudiger te maken. Wat begon als een veelbelovend concept, werd in 2020 overgedragen aan Michael Hagen, die de fakkel van Anja en Tjitze met toewijding overnam. Hiermee zorgde hij ervoor dat het planningsysteem beschikbaar bleef voor alle Fietsmaatjes organisaties.

In nauwe samenwerking met fietsmaatjes.nl heeft SamenFietsen zich ingespannen om SamenFietsen 2.0 te ontwikkelen, een nieuwe versie met tal van verbeteringen. Deze verbeteringen omvatten onder andere een hogere snelheid, een mobielvriendelijke interface, een visueel ontwerp dat geschikt is voor minder ziende mensen en een snellere navigatie. Het resultaat is een geoptimaliseerd platform dat fietsliefhebbers in staat stelt om moeiteloos hun fietsavonturen te plannen en te delen.

De totstandkoming van SamenFietsen 2.0 werd mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van het Oranjefonds, Vrienden op de fiets en Endeavour uit Haarlem. Samen streven ze ernaar om zoveel mogelijk Fietsmaatjes in Nederland te ondersteunen. Op dit moment maken al meer dan 35 Fietsmaatjes organisaties gebruik van SamenFietsen, met dagelijks meer dan 7000 vrijwilligers en gasten die het systeem gebruiken om hun fietsritten te plannen en te boeken. SamenFietsen is daarmee niet alleen een handige tool, maar ook een waardevolle bijdrage aan de fietsgemeenschap in Nederland.

We werken samen met FietsmaatjesNL.  Samen zetten we ons in om meer mensen op de fiets te krijgen.

Vraag de gratis demo-versie aan of neem contact op voor meer informatie