De ervaring van Tjitze Smit

Tjitze fietst elke week als vrijwilliger bij Fietsmaatjes Bennekom samen met zijn vaste fietsmaatje Ruud. Hij vertelt er enthousiast over: ‘Ik had nooit verwacht dat ik het duofietsen zo leuk zou vinden. Zowel Ruud als ik kijken er elke week weer naar uit’.

Routes
“Ruud vindt het leuk om verrast te worden. Elke week bedenk ik dus waar we heen gaan. Dit is heel afwisselend, de ene keer gaan we naar het bos, een andere keer fietsen we door de open ruimte in het Binnenveld. Met een duofiets kan je best ver, voor mij is het leuk dat ik zo weer op plekken kom waar ik alleen niet heen zou fietsen.

Bestuur
Als vrijwilliger ervaar ik de voordelen van de agendafunctie in het planningsysteem. Een familielid van Ruud stuurt mij een datumverzoek en dit werkt voor ons heel goed. Naast dat ik vrijwilliger bij Fietsmaatjes Bennekom ben, zit ik ook in het bestuur van Fietsmaatjes Gelderse Vallei. Hier zie ik het voordeel van de rittenadministratie van SamenFietsen. De penningmeester van ons bestuur kan eenvoudig rapporten uitdraaien en ook het registreren van nieuwe leden is heel eenvoudig. Wij zouden niet meer zonder kunnen.

Toekomst
Omdat ik vroeger zelf vaak met de racefiets ging fietsen, ken ik de omgeving goed. Ik vind het leuk om elke week weer nieuwe plekken te ontdekken. Sommige andere vrijwilligers vinden het soms lastiger waar ze heen kunnen fietsen en zouden wel een aantal ‘voorbeeldroutes’ hebben. Dit idee wil ik binnenkort gaan oppakken zodat andere fietsmaatjes misschien weer nieuwe ideeën krijgen.”